De wereld van Aziza

Opleiding

Van jongs af aan is Aziza geïnteresseerd in alle vormen van de dans. De Oriëntaalse dans had echter haar speciale aandacht. Dit vanwege de grote artistieke expressie en individuele bewegingsvrijheid. Na een gedegen basiscursus van enige jaren heeft zij de finesses van de dans geleerd van diverse grootheden in het vak. Dit waren bijvoorbeeld:  Sharazad (Europa's beste), Bert Balladine, Magdy El Leisy, Momo, Samisha en vele anderen.. Hierdoor heeft zij een gedegen reputatie opgebouwd als Oriëntaalse buikdanseres, die met haar opzwepende, enthousiaste, wervelende shows haar toeschouwers weet te betoveren.

 

 

Internationaal

I n 1984 volgde Aziza lessen in Hollywood (USA). In 1985, 1986 en 1987 werkte zij in diverse gerenomeerde hotels in Tunesië als hoofd "ster"danseres op Tunesische feest avonden. In 1988 trad zij gedurende twee maanden op in de Amerikaanse "sterren" stad Hollywood . Een ervaring die haar allround heeft gemaakt. 

 

Allround

In 1990 organiseerde Aziza in de Dominicanerkerk te Maastricht een groots opgezette twee uur durende Oriëntaalse showavond met diverse topartiesten op Oriëntaals gebied. De show was uitverkocht en een daverend succes. Ook na de geboorte van haar zoon Ramses in 1992 bleef Aziza zich verder  ontwikkelen in de wereld van de Oriëntaalse dans in binnen en buitenland. In 1995 ontwierp zij een speciale choreografie voor het   Andre Rieu 's Strauss orkest. In 1996 schreef en choreografeerde zij een Oriëntaals kindersprookje waarmee zij en een aantal andere artiesten regelmatig en met een groot succes optraden op een groot aantal kinderfeesten.

AZIZA BLIJFT ZICH UITERAARD VERDER ONTWIKKELEN EN VERDIEPEN IN HET DANSGEBEUREN.Ook anno 2006 is zij up to date en op de hoogte van nieuwe stijlen en trends in de orientaalse dans.

 
 

Aziza actueel

Aziza geniet in Nederland van een vast  enthousiast publiek dat haar regelmatig uitnodigt om buikdansschow te verzorgen. Naast de authentieke buikdans biedt Aziza nog meer. Ook op folkloristisch gebied, zoals stokdans, Derwish en zwaarddans geeft Aziza blijk van haar opgedane Know-how.

Aziza  onderwijst al jaren met plezier in de wereld van Oriëntaalse dans.  Dit leverde haar haar reeds vele enthou- siaste leerlingen op.

De oudste was 73, de jongste 7

 

 

AZIZA SHOWS

Aziza verzorgt werkelijk ieder feest tot in de puntjes met haar enthousiaste uitstraling en weet bij iedere gelegenheid een optimale ambiance te creeeren. Aziza is alleen of met haar spontane jeugdige dansgroep te boeken. (Maximaal 6 prachtige danseressen) Zowel  Buhne, optredens, zaal of theater behoren tot de mogelijkheden en kunnen naar ieders wensen worden aangepast.

Info 06-21237465/ 045 4052059